Foodtrucks

History VW t1vintagefoodtruck.nl

Historie VW

In 1949 zag de Nederlandse Volkswagen importeur Ben Pon in de Volkswagen fabriek een soort vrachtwagentje dat men in de fabriek gebruikte die gebouwd was op een kever chassis.

Hij kreeg een idee en schetste een bestelbus versie op een vel papier. De schets leek op een groot bakblik, maar de VW-leidinggevende waren toch erg onder de indruk van wat ze zagen en ze creëerden op het idee de eerste Volkswagen bus in 1950 begroette de bus de wereld als de type 2 transporter. (de Volkswagen Kever was type 1).

De Volkswagen bestelbus was zó nieuw en zó origineel dat het bijna een decennium duurde voordat er een echte concurrent kwam. Dit was de originele minibus, een toegewijde mensen verhuizer.

Hippie Van

De minibus werd omarmd door surfers, hippies, kampeerders en iedereen die eenvoud, efficiëntie en avontuur waardeerde.

In de late jaren 60 en begin jaren 70 werd de VW bus T1 populair. De hippie beweging werd verliefd op de bus om een paar redenen. Hij was goedkoop om te onderhouden, makkelijk in gebruik, en groot genoeg om in te leven. In 1967 kwam een eind aan de Duitse productie van de ‘spijltjesbus’. Hij werd opgevolgd door de T2 maar het model werd nog tot 1975 in São Bernardo do Campo, Brazilië geproduceerd.

Onze Foodtrucks

Bij de Braziliaanse busjes werden enkele verbeteringen toegepast die in de T2 waren doorgevoerd, zoals een gewijzigd front en grotere achterlichten. Alles wat de jaren ’70 omschrijft zie je terug in onze prachtige Vintage Foodtrucks; Hippie, Bohemian, Festival, Stoer, Natuur, Vrijheid, Vrolijkheid en Liefde.

Mintgroene VW T1

Onze prachtige mintgroene VW T1 Kombi spijlbus is gereviseerd, overgespoten en het dak kan open. De mintgroene Vintage truck is in 1971 gebouwd in de VolksWagen fabriek in Brazilië. Hij heeft tot eind 2016 nog rondgereden aan de andere kant van de oceaan en is mede door het gunstige klimaat daar, nog steeds in zeer goede staat.

Na een lange tocht over zee, vele controles en menig complimentjes van allen die hem in het echt hebben mogen aanschouwen, is hij in 2018 omgetoverd tot een prachtige mintgroene Foodtruck die al op menig event heeft mogen schitteren.

Blauwe VW T1 pick-up

De stoere blauwe VW T1 pick-up is ook in 1971 gebouwd in de Volkswagen fabriek in Brazilie en is altijd gebruikt als transportvoertuig voor hout.  

Jabewa Engineering heeft hem getransformeerd tot BBQ Foodtruck. Uniek in zijn soort, een VW T1 waar je op kan BBQ’en en die is voorzien van RVS uitgifte rondom de Foodtruck.

Pastelgele VW t2

Onze zachtgele VW T2 heeft lang in Zweden gereden en gebouwd in 1989 in de Volkswagen fabriek in Duitsland. Hij heeft altijd dienst gedaan als camper. Wederom door Jabewa Engineering omgebouwd tot weer een prachtige Foodtruck.

Foodtruck los huren

Onze Foodtrucks verhuren we ook ‘los’. Dat wil zeggen zonder personeel of concept. Voor alleen een Foodtruck huren ben je bij ons ook aan het goede adres. Informeer naar de prijzen.

De groene en pastelgele Foodtrucks zijn voorzien van koelkasten, planken en RVS werkbladen. De blauwe Foodtruck is voorzien van een verstelbare kolen BBQ, 2x verzonken gaten voor chavings dish, vezonken gaten voor 2x 1/6 GN, RVS werkbladen en opbergruimte.

De afmetingen van de Foodtrucks zijn als volgt:

  • T1 Mintgroen; 430 cm lang x 180 cm breed x 190 cm hoog (dak dicht) en 270 cm hoog met het dak open.
  • T1 BBQ pick-up blauw; 430 cm lang x 180 cm breed x 200 hoog (zonder BBQ) en 230 cm hoog inclusief BBQ
  • T1 pastelgeel; 430 cm lang x 180 cm breed x 190 cm hoog (dak dicht) en 270 cm hoog met het dak open. (Verwacht Oktober 2022)

Wil je één of meerdere Foodtrucks huren neem contact met ons op en vraag een verblijvende offerte aan.


& More.....

Naast prachtige Foodtrucks hebben we ook een mooie grote Oklahoma Smoker. Hiermee kunnen we grote groepen voorzien van een BBQ en BBQ bites. Deze Oklahoma Smoker is speciaal voor ons ontworpen en gebouwd.

T1 Vintagefoodtrucks

Onze passie is het verrassen van onze gasten met huisgemaakte heerlijkheden, te laten genieten van de stijlvolle ‘vintage’ ambiance die we creëren en de top service die we verlenen.

contact

Mandy-Ann & Alexander Been
Ben Viljoenstraat 48
2021 AC Haarlem

Foodbook

We hebben een compleet Foodbook samengesteld met uitgebreide uitleg over onze concepten en de bijbehorende prijzen. Wilt u ons Foodbook geheel vrijblijvend ontvangen?

Vul hier uw naam en e-mailadres in

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
T1vintagefoodtrucks 2022
Design & Development by Namidi N.V.
By clicking “Accept All Cookies”, you agree to the storing of cookies on your device to enhance site navigation, analyze site usage, and assist in our marketing efforts. View our Privacy Policy for more information.