De voorbereidingen voor dit festival waren al even leuk als het evenement zelf.
Het bedrijf wilden concepten aangepast aan de thema’s van de teamdag. Zo mochten we een paar powershots ontwikkelen die pasten bij het uitvoeren van een ‘Haka’. Energie, pit en balans waren de keywords.
De powershots bestonden onder andere uit biet / gember / zure appels /hint agave of chilipepers / spinazie / spirulina / peer of kurkuma / sinaasappel / wortel /ananas.
Aangekomen bij de van Nelle Fabriek (met drie voertuigen met aanhang en opleg) toverden we de buitenlocatie om tot compleet Foodtruck Festival. Beide Foodtrucks, Bruschetta Bar, poffertjeskraam, koffie caravan, lemonadebar en dubbele barren alles stond binnen no-time klaar.
De locatie leent zich perfect voor een Foodtruck Festival. De voormalige Van Nellefabriek aan de Delfshavense Schie in Rotterdam geldt als het voornaamste industriële monument in Nederland. Dit is als zodanig ook wereldwijd erkend, toen het in juni 2014 tot UNESCO werelderfgoed werd verklaard.
De gehele dag was volgepland met plenaire sessies die afgesloten werd met een originele Haka. Om de gasten in de sfeer te brengen deelden wij onze drie verse en speciaal voor hun ontwikkelde powershots uit.
Na de Haka konden de gasten genieten van de heerlijke zon en een grote diversiteit aan dranken en eten gepresenteerd door onze enthousiaste medewerkers. Vanuit de verschillende stands en Foodtrucks. Bij de stoere VW T1pick-up Foodtruck werd verse friet geserveerd. Bij de mintgroene VW T1 Foodtruck stond één van onze chefs verse poké bowls te bereiden: een vegan, vega, zalm en kippendij optie, voor ieder wat wils.
Onze chef sneed onder het oog van de gasten de mooiste Spaanse ham bij onze bruschetta bar. Puur of op een crostini met vers geraspte Parmezaanse kaas! Diverse soorten huisgemaakte bruschetta’s en molenbrood met smeersels, tapenades, pesto en chutneys. Wij maken alleen gebruik van dagverse ingrediënten.
Ook onze poffertjesbakkkers mochten niet ontbreken en serveerden onze biologische poffertjes vanaf een 180 dops koperen bakplaat.
Onze biologische poffertjes worden bereid met ambachtelijk gemalen granen en echte vanille, rijkelijk bestrooid met poedersuiker en voorzien van een krul roomboter. Desgewenst worden ze afgemaakt met Grand Marnier of Amaretto.
Gedurende de dag waren onze barren en lemonade bar open voor een verkoelende pit-stop tijdens deze hete en enerverende dag. De watermeloen-munt limonade met verse aardbeien en munt was de favoriet van de dag.
Wat een fantastische reacties hebben wij mogen ontvangen van de gasten en onze opdrachtgevers. Dit doen wij graag!